Jeu de Boules vereniging Berlicum
Groenstraat 14 c
5258 TH Berlicum
073 8221408

Nieuws

Maandag 14 november 2022

U   UITWISSELINGSTOERNOOI: NIJNSEL-MOOIE BOULE OP 13 NOVEMBER

U   UITWISSELINGSTOERNOOI: NIJNSEL-MOOIE BOULE   OP 13 NOVEMBER 2022

Al iets meer dan 20 jaar onderhoudt Mooie Boule innig contact met de jeu de boulesclub van Nijnsel. De ene keer spelen we in dit authentieke dorp, de andere keer komt Nijnsel op bezoek bij Mooie Boule. Een feest van herkenning.

Enige tijd geleden kwam er vanuit de Nijnselse club een briljant idee.

Ze stelden voor om niet elke club TEGEN elkaar te laten spelen, maar er voortaan een mix van te maken. Dat hield in, dat voortaan een lid van Mooie Boule gekoppeld zou worden aan een lid van de Nijnselse club. Het spel zou dan in doublettenvorm door gaan en men kon zich voortaan ook gewoon opgeven bij individuele inschrijving.

Beide clubs besloten dit eens uit te gaan proberen en afgelopen zondag 13 november was het zover.

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat de ene boulesclub iets meer inschrijvingen heeft dan de ander, maar met wat improvisatietalent kom je daar wel uit.

Zeker als de wedstrijdleiding deze dag in handen lag van onze ervaren Math Heiligers.

Vanaf 12.30 uur stroomden de leden van beider clubs binnen en wisten niet hoe snel ze lekker buiten een stoeltje te pakken konden krijgen na aan de bar wat te drinken gehaald te hebben. Zo diep in de herfst en dan nog steeds prachtig zomers weer? Dan ga je toch niet in de hal spelen?

Om klokke 13.00 uur was de aftrap en kon je merken hoe leuk het was om met een “onbekende” de boules te laten rollen. Kijk, dat zijn pas verrassingen en dat zou ook duidelijk worden nadat je 3 partijen had gespeeld. Uitslagen waren dus niet van te voren te voorspellen.

In de pauzes had het team, dat gevormd werd door Riek van de Heuvel en Paula van Heijnsbergen in de bar het maar druk en zagen ook nog tussen de bedrijven door tijd om met wat lekkers iedereen te verwennen.

Er waren voor elke club 4 mooie prijzen te verdelen.                                                           

Die gingen voor Nijnsel naar:  1e Ad Hurkmans, 2e Gina van Loon,  3e Ad van de Tillaar, 4e Jan Sijbels   

Voor Mooie Boule eindigde als:  1e Hetty Vorstenbosch, 2e Han Richters,  3e Henny van Lith en 4e Annie Verhoeven.

Iedereen kon tegen de laatmiddag terugkijken op een geslaagde uitwisseling die uitblonk in gezelligheid. Al bij al werd het genomen Nijnselse initiatief zeer gewaardeerd en smaakte naar meer. We zullen zien in 2023. Wordt vervolgd.

Voor meer foto’s (gemaakt door Hetty Vorstenbosch) KLIK HIER