Jeu de Boules vereniging Berlicum
Groenstraat 14 c
5258 TH Berlicum
073 8221408

Nieuws

Dinsdag 26 juli 2022

HET SEXTETTENTOERNOOI VAN 24 JULI 2022.

HET SEXTETTENTOERNOOI VAN 24 JULI 2022.

Het was afgelopen zondag 24 juli een zeer zonnige dag om het Sextettentoernooi te spelen. Maar we overdrijven niets dat “zeer zonnig” nog maar zachtjes is uitgedrukt. Want “zeer zonnig” was deze dag veel meer lijkend op een tropische hitte, dat je eerder op de Cariben of de Sahara zou verwachten. Van toepassing is de aloude spreuk ”in het zweet des aanschijns zult gij de kost verdienen”. En dat werd het in letterlijke zin.

Om tien uur ’s morgens was de aftrap van dit prestigieuze Sextettentoernooi.

Er hadden zich vier teams van Mooie Boule ingeschreven en met hetzelfde aantal waren ook vier andere teams uit de omgeving vertegenwoordigd.

Heel zorgzaam dat er ook een paar parasolletjes door Jan van den Brand waren neergezet tussen de banen in. Dat bracht misschien niet de gewenste verkoeling maar wel een enigszins beschuttende schaduw.

Gelukkig liet niemand zich weerhouden om als team het beste beentje voor te zetten. Er werd op een gezellige manier fanatiek gespeeld en in de noodzakelijke pauzes deden onze bardienstmedewerkers bestaande uit Annie Hartman, Mariska van Casteren en Johnny van Casteren goede zaken. Een moment van rust was hen nauwelijks gegund, maar des te plezieriger is het om steeds blije gezichten van de spelers aan de bar te zien en te kunnen helpen met van alles en nog wat.

De wedstrijdtafel werd bezet door Hariette van Casteren, die tevens de inschrijvingen controleerde, centjes in ontvangst nam, standen bijhield, iedereen op tijd weer de baan op joeg en de prijzen kon uitreiken.

Om de goede orde te handhaven had Cristian Girard zich als scheidsrechter opgeworpen. Het meetwerk deed hij met vaardige hand en hij keek voortdurend mee of alles verliep zoals het behoord.  Gelukkig liet iedereen zich van de meest sportieve kant zien.

Om kwart over zes werd de laatste boule over de baan gerold. En vrij kort daarna kon de prijsuitreiking plaatsvinden.

Er kan maar één team de eerste prijs halen en die ging deze keer naar het Team van Amicale uit Cuyk. Als goede tweede kwam het Team van Ton Hanegraaf van Mooie Boule uit de bus.

Opnieuw een geslaagd toernooi, dus volop tevreden mensen die weer naar huis gingen om het opgelopen zweet van zich af te badderen.

Wedstrijdleider: Hariette van Casteren.

Redactie: Berend-Jan van Hoeckel

Voor de uiteindelijke uitslag:  KLIK HIER

Voor alle foto’s van dit Sextettentoernooi: KLIK HIER