Jeu de Boules vereniging Berlicum
Groenstraat 14 c
5258 TH Berlicum
073 8221408

Nieuws

Dinsdag 26 oktober 2021

HET KERMISTOERNOOI VAN MAANDAG 25 OKTOBER

HET KERMISTOERNOOI VAN MAANDAG 25 OKTOBER

Het mag gezegd worden.

Berlicum is een leuk dorp. Ook een zeer actieve gemeente en dat niet alleen voor jeugdigen maar ook oudere inwoners komen ruimschoots aan bod. Lees alleen maar De Brug dan kun je kiezen uit talloze activiteiten.

Het gemeenschapshuis kent nauwelijks sluitingsuren.

En je kunt kiezen uit een heleboel verenigingen en club(jes).

Geen wonder dat een nieuwe inwoner zich al snel thuis voelt en blij is met zijn keus om in zo’n mooie gemeente te wonen.

Als je alleen al kijkt naar onze omgeving van Mooie Boule, dat zal het je niet ontgaan zijn dat er een eindje verder een prachthockeyclub bestaat. Ook een fraaie tennisbaan o.a. en tegenover ons een écht MTBcircuit.

Ook Mooie Boule met zijn bijna 120 leden doet een voorname duit in dit zakje met een bestuur en wedstrijdcommissie die niet van stilzitten houden. Met veel fantasie en ervaring draaien zij jaarlijks een “drukke” agenda in elkaar voor elk wat wils.

Er is ook nog plaats voor improvisatie en dat werd afgelopen maandag bewezen.

Was er op een eerdere datum al een Kermistoernooi, dan luisterde onze organisatie ook graag naar de opmerking vanuit de leden, dat een Kermistoernooi ook iets kermisachtigs moest hebben. Geen probleem……………..we doen het gewoon over rond de datums dat de Berlicumse Kermis op het vernieuwde Mercuriusplein staat.

Een inschrijflijst werd op het publicatiebord geplakt en al spoedig stonden er meer dan 40 kermisliefhebbers op.

Jan Schel die die dag de “official” zou zijn (tenminste dat woord stond op zijn sweater) zag de belangstelling met vreugde aan en kweet zich fantastisch van zijn taak. Inschrijven, inschrijfgeld innen, lijst maken, nummertjes uitdelen deed hij met wat assistentie met gemak en eenmaal na 13.00 uur kon hij iedereen verwelkomen en het startschot van dit KERMISTOERNOOI geven.

Het was voor velen even wennen dat er niet buiten gespeeld werd, want de binnen-ondergrond is héél andere koek. Je kon je goed vergissen in afstand, uitrol, dikte van het grind en de kuiltjes die je vergat dicht te maken. Gelukkig waren voor iedereen deze euvels hetzelfde en dus speelde de geluksfactor een belangrijke rol.

De animo was groot voor de 3 partijen die gespeeld gingen worden. In de pauzes (die extra lang waren omdat er een partij tergend langzaam zijn punten verzamelde en je daarop moest wachten natuurlijk).

Gelukkig waren Riek en Lambèr niet voor een kleintje vervaard en lieten zich niet van de wijs brengen door de drukte aan de bar.

Ze vonden zelfs tijd om iedereen te laten smullen van zeer smakelijke oliebollen (geen Kermis zonder oliebollen) dik bestoven door poedersuiker. Ze vielen in de smaak.

Aan alles komt een eind, dus ook aan dit KERMISTOERNOOI. Tegen zessen waren ook de winnaars bekend (1e Johan van Amelsvoort en 2e Walter van de Heijden), die dus extra gelukkig weer huiswaarts keerden en mogelijk diezelfde avond hun prijs omzetten in een gezellig avondje op de Berlicumse Kermis met hun familie.

Hebt u dit evenement gemist? Volgend jaar kunt u op herhaling.

 

Berend-Jan van Hoeckel, redactie

 

KLIK HIER voor de totaal UITSLAG

KLIK HIER voor alle leuke FOTO’S