Jeu de Boules vereniging Berlicum
Groenstraat 14 c
5258 TH Berlicum
073 8221408

Nieuws

Zondag 04 december 2022

HET SINTERKLAASTOERNOOI VAN 2 DECEMBER.

HET SINTERKLAASTOERNOOI VAN 2 DECEMBER.

Ook al is het geloof in Sinterklaas bij ons allen allang tot een grijs verleden behorende, dan nog ontkom je er niet aan om “iets te doen” tegen dat het 5-6 december wordt.

Als je je zelf niet meer herkent toen je nog een ukkie was, dan is het misschien nog een zoete herinnering als je denkt aan je kindjes die nog klein waren of dat je wegzwijmelt bij de aanblik van je onschuldige kleinkind die een sinterklaascadeautje uitpakt. De verrukte snoetjes vol verwachting en kinderlijke onschuld.

Kijk maar eens naar al die vreugdevolle toetjes die langs de weg staan bij de intocht van onze Goedheiligman, zowel in de “’echt” als ook op het televisiebeeld.

We houden deze pracht-nederlandse-traditie maar wat graag in ere. En dat is een goede zaak.

Ook onze wedstrijdcommissie vindt niet dat we als gezelligheidsclub hieraan voorbij moeten gaan en heeft zijn best gedaan om er een Sinterklaassfeertje aan te geven tijden het Sinterklaastoernooi van vrijdag 2 december.

Het zal een beetje aan de belangstelling van het WK gelegen hebben dat de inschrijving op dit toernooi wat aan de magere kant was. Wie had gedacht dat het Nederlandse elftal zó van zich zou laten spreken. Vandaar dat we op dit toernooi met 28 personen tóch het boulen lieten prevaleren boven het WK.

Het fanatisme was er niet minder om. Niks “cadeautjes” weggeven. Gewoon strijden om zoveel mogelijk punten te vergaren. En dat kunnen er best veel worden in drie partijen. Voor de pep voor een volgende partij zorgden Jos en Elly Heerkens, die deze dag de barverantwoordelijkheid op zich genomen hadden. Warme worstenbroodjes, pepernoten en wat chocoladebolletjes werden gretig onder hun handen weggegrist en gelardeerd met de nodige drankjes, koffie of thee. De pauzes waren daarom oergezellig en met frisse moed werd daarna begonnen aan de volgende partij.

De tijd vloog voorbij en voordat je het wist had onze Sinterklaas-wedstrijdleider Rien van Schijndel alle punten bij elkaar opgeteld en konden de welverdiende prijzen uitgedeeld worden.

Als 1e   prijswinnaar kwam Tiny Huybers uit de bus, gevolgd als 2e Daisy Hanegraaf en als 3e Henriette van Leeuwen.  Allen gingen met een leuke geldprijs huiswaarts.

En zo vierde Mooie Boulers toch maar weer mooi het prachtige traditionele Sinterklaastoernooi.

Tot volgend jaar.

Redactie. Berend-Jan van Hoeckel

Voor de eindstandenlijst:  KLIK HIER

Voor de leuke foto’s van Hetty:  KLIK HIER