Jeu de Boules vereniging Berlicum
Groenstraat 14 c
5258 TH Berlicum
073 8221408

Nieuws

Zaterdag 31 december 2022

HET OUDEJAARSTOERNOOI VAN 30 DECEMBER 2022

HET OUDEJAARSTOERNOOI VAN 30 DECEMBER 2022

De een moppert, de ander kent zijn taak. Na afloop van je boulesspelletje zorg je er voor dat je baan keurig wordt gesleept en deze taak niet weglegt aan een volgende speler of anderen. Het is nu eenmaal een regel binnen onze club en als je sociaal bent ingesteld dan neem je deze taak voor lief en zonder mopperen.

Maar voordat het Eindejaarstoernooi kon aanvangen keek iedereen tegen een schitterend erbij-liggende boulesbaan aan. Dat ging niet vanzelf, maar gelukkig was Jan van den Brand in een hele goede bui en had alle banen in de hal afgelopen week voorzien van een stevige spuitbeurt en sleepbeurt, zodat alles er als een plaatje bij lag.

Dan is boulen weer een groot plezier en kan je “missers” niet meer de schuld geven van oneffenheden, te grote steentjes of gaten of bergjes. Deze smoesjes gingen nu niet meer op.

Maar goed……..op 30 december kon het traditionele OUDJAARSTOERNOOI weer plaatsvinden, waar zich maar liefst 32 leden voor hadden ingeschreven en zich verheugd hadden op het laatste leuke toernooi van 2022. Ze wilden het waardig afsluiten en het mag gezegd worden dat het een en al succes was. De sfeer was er ook naar want gelukkig hing en stond de kerstversiering garant voor “knussigheid”.

Er moest op het laatste moment nog geïmproviseerd worden om aantallen gelijk te maken. Riek werd uit haar bardienst getrokken om mee te spelen en Daisy, die ook nog wedstrijdleider was, heeft toen op verschillende momenten haar plaats ingenomen en druk meegeholpen met de bardienst samen met o.a. Jan van den Brand. En er was werk aan de winkel want er waren veel verschillende aantrekkelijke hapjes die rondgedeeld konden worden en die gretig en dankbaar aftrek vonden. Zo was er onder andere stokbroodjes met eiersalade, krabsalade en rundvleessalade. En natuurlijk maakt boulen dorstig, dus ook met drankjes inschenken was veel tijd nodig.

In het begin stond er ook nog een flinke schaal op de bar met lekkers, die Mia van de Ven ter gelegenheid van haar verjaardag op 26 december daar had neergezet.

Ondanks alle gezelligheid werd er toch nog fanatiek gebouled om in de prijzen te kunnen vallen. En opnieuw waren er verrassende winnaars.

Nummer 1 werd Ton Hanegraaf die uit handen van dochter Daisy de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. De 2e prijs ging naar José Brederode. De 3e prijs naar Charles van Esch, terwijl de 4e prijs naar de jarig-geweest-zijnde Mia van de Ven ging. 5e en 6e prijs gingen respectievelijk naar Riek van de Heuvel en Frans Brederode (dit leek wel een beetje op een familiefeestje zonder matchfixing hoor).

Zoals er ook een eind aan dit jaar komt, zo kwam er ook een oergezellig eind aan dit laatste toernooi van 2022. De stemming en juiste sfeer zal alle deelnemers goed bevallen zijn. En dus ging men op gegeven moment moe, voldaan en tevreden naar huis om oud- en nieuw een plaatsje te geven.

Redactie Berend-Jan van Hoeckel i.s.m. Daisy Hanegraaf

Voor de totale uitslag:  KLIK HIER

Voor alle leuke foto's dei Hetty maakte:  KLIK  HIER