Jeu de Boules vereniging Berlicum
Groenstraat 14 c
5258 TH Berlicum
073 8221408

Nieuws

Donderdag 08 december 2022

DE TRAINING-BEGINNERSCURSUS 2022-2023

DE TRAINING-BEGINNERSCURSUS 2022-2023

Eind november was het zover.

Konden er vooraf maar maximaal 12 personen zich aanmelden om deel te nemen aan de training/beginnerscursus voor het seizoen 2022-2023, was de belangstelling een stukje groter bleek plotseling.

Maar Ben zou Ben niet zijn om iemand te weigeren, die boven deze 12 zou komen.

Met passen en meten waren het er “een onsje meer” en konden eind november wel 14 enthousiastelingen vol goede moed beginnen om hun boules spel te gaan verbeteren onder kundige leiding van Ben van Alebeek.

Aan alles wordt gewerkt. Is je houding juist, staan je voeten in de goede stand, hou je je boule op een bepaalde manier in de hand en wanneer laat je die boule los? Hoe bepaal je je afstand naar het buutje? Heb je wel een boule die op jouw maat is gesneden? Hoe omzeil ik een boule die in de weg ligt, wat zijn de spelregels. Hou ik mijn arm mooi recht. Wat weet ik van tactiek? Wat is de afstand waar ik het lekkerst in speel? Hou ik 3 boules in de hand of slechts eentje en waar laat ik de andere dan? Met hoeveel personen mag je meekijken met meten? Wie wint de toss en is dat altijd  een voordeel of nadeel? Let ik op de ondergrond en hoe? Hoe leer ik tireren? Ben ik een goede pointeur?

Enfin……………talloze vragen die tijdens deze beginnerscursus je duidelijk zullen worden. Goed opletten, niet onderling kletsen, maar concentreren. Theorie en praktijk gaan bij Ben hand in hand.

Je leert veel en als je het een en ander onder de knie hebt krijg je er steeds meer lol in.

Boulen is daarna niet meer zomaar een balletje gooien en daarna snel naar de kantine. Boulen is voortaan voor jou een schitterende sport waarin je daarna in de praktijk steeds beter en beter wordt. Dat heet spelplezier. En sportiviteit.

Mooie Boule wenst alle beginnerscursisten veel succes.

En Ben bedankt dat je ook dit seizoen weer deze cursuslessen wilt geven.

Redactie Mooie Boule

Voor recente foto’s van deze beginnerscursus (door Armand Helsen gemaakt)  KLIK HIER