Jeu de Boules vereniging Berlicum
Groenstraat 14 c
5258 TH Berlicum
073 8221408

Nieuws

Woensdag 04 januari 2023

DE NIEUWJAARSRECEPTIE VAN 2 JANUARI 2023

DE NIEUWJAARSRECEPTIE VAN 2 JANUARI 2023

Plannen is vooruit denken en “kom” dacht ons bestuur laten wij er eens als de kippen bij zijn als het gaat om de Nieuwjaarsreceptie van 2023. Nauwelijks was iedereen op 1 januari bekomen van oliebollen, appelbeignets, vuurwerkgeknal en te weinig slaap, stonden onze leden op maandag 2 januari alweer fris en fruitig om 13.00 uur ons clubhuis te bemannen (en/of bevrouwen) met vrolijk gelach, blije gezichten en vooral veel handjes geven (één uitzondering die Nieuwjaarszoenen erbij vond horen) en heel veel welgemeende goede Nieuwjaarswensen.

Iedereen was in ieder geval vast van plan om met een schone lei te beginnen en van 2023 weer iets moois van te maken.

Ons clublokaal was in ieder geval nog niet ontdaan van de sfeervolle kerstversiering wat de gezelligheid ten goede kwam. Hetty verwelkomde iedereen aan haar tafeltje en Jan van den Brand deelde met gulle hand muntjes uit die je gratis mocht omzetten in een drankje of zo.

Tegen half twee nam Frans Brederode het woord om een welkomstboodschap uit te spreken aan alle aanwezigen. Het woord “geluk” kreeg nu diepgang. Iets wat je niet cadeau krijgt maar waar je wel vaak zelf veel aan kunt doen. Kijk naar je medemens, luister er naar, spreek een troostend woordje of deel in hun vreugde. Wees aardig voor elkaar en laat negatieve kritiek achterwege als niemand er bij gebaat is. Kijk niet alleen naar het grote werk, maar let vooral op de kleine details, die vele malen interessanter zijn. Met zijn mooie boodschap was de kop van het nieuwe jaar van Mooie Boule er af en kon een andere traditie aanvangen.

Als je het hele jaar volop deelneemt aan allerlei toernooien etc, dan worden de standen bijgehouden. Eind van het jaar worden de punten bij elkaar opgeteld en komen er 3 winnaars uit. Dat heet met een mooi woord “Combiklassement”. Zo bij het begin van het nieuwe jaar is het vaste prik om tijdens de Nieuwjaarsreceptie deze eerste drie winnaars te huldigen en de wisselbokaal (indertijd geschonken door de ons ontvallen Peter Verleye) uit te reiken (die daarna wel teruggegeven moet worden om van de winnaarsnaam voorzien te worden). De winnaar van 2022 was Ton Hanegraaf met 23 punten, die helaas wegens ziekte niet aanwezig kon zijn. Zijn bos bloemen worden bezorgd. De 2e prijs ging naar Riek van de Heuvel met 20 punten en de 3e prijs met 16 punten ging naar Hetty Vorstenbosch. Uit handen van Henny van Lith kreeg eenieder een schitterende bos bloemen aangereikt.

Na deze ceremonie konden liefhebbers nog een paar uurtjes doorbrengen op de boulesbanen van Hal 1 en werd er als vanouds gespeeld of hun leven er van afhing. De geanimeerdheid was er niet minder om. Op de bar stonden wat heerlijke hapjes en Riek ging er zelfs mee rond.

En zo was de kop er weer af voor Mooie Boule. Iedereen is weer verwachtingsvol en vol goede intenties begonnen aan 2023 en ook iedereen hoopt er weer het mooiste van te maken. Ook op boulesgebied.  Alle succes.

Redactie: Berend-Jan van Hoeckel

Voor wat gezellige foto’s door Hetty (en Tijn Lamers):  KLIK HIER