Jeu de Boules vereniging Berlicum
Groenstraat 14 c
5258 TH Berlicum
073 8221408

Nieuws

Zaterdag 16 juli 2022

DE NACHT VAN BERLICUM OP VRIJDAG 26 AUGUSTUS.

DE NACHT VAN BERLICUM OP VRIJDAG 26 AUGUSTUS.

Een van de aller-leukste en spraakmakendste tradities van MOOIE BOULE in Berlicum is de fameuze:       NACHT VAN BERLICUM (of BALKOM).

Het overkomt je niet elke dag dat je tegen het vallen- en de duisternis-avond op de boulesbaan staat onder helder lamplicht. Hoe dan ook kun je de boules goed zien rollen en als het buutje een lichte kleur heeft, kun je die ook met gemak onderscheiden. Aan het spel hoeft het dus niet te liggen. Ook bij nacht kun je best aardig scoren.

Aangezien MOOIE BOULE in BERLICUM al vele jaren deze ‘NACHT” organiseert heeft dit nachtelijk gebeuren een naam om van te zoenen. Heel veel clubs vragen al vroeg in het seizoen wanneer deze op de agenda staat. En dat zal nu deze vrijdag 26 augustus weer gaan gebeuren. Vandaar dat we jullie met plezier bijtijds op de hoogte brengen.

Reken maar dat de belangstelling evenals eerdere jaren opnieuw groot zal zijn, dus wacht vooral niet te lang met inschrijven.

Hoe ziet deze “NACHT VAN BERLCUM” er uit?

Het is een extern toernooi, dus alle leden van boulesclubs uit Brabant e.o. kunnen hieraan deelnemen. Voor de eigen leden van Mooie Boule is de clubkleding verplicht  te dragen.

De “NACHT” begint om 20.00 uur (vooraf melden 19.30 uur).

Het wedstrijdtype is “vaste doubletten” en er worden 4 partijen gespeeld (voorgeloot).

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,= per persoon en zijn prachtige prijzen te winnen. Inschrijven kan bij voorkeur op OnTip, of per mail bij Jan Schel janschel@outlook.nl of zijn telefoon: 06-26327197.

Hariette van Casteren is deze avond de wedstrijdleider en als scheidsrechter zal Ben van Alebeek overal aanwezig zijn.

Nee, vuurwerk mag niet meer, maar als “klap op de vuurpijl” zal ook de vertrouwde FRIETKAR weer langskomen.

Voor iedereen die het nachtelijke avontuur van de NACHT VAN BERLICUM aan wil gaan geven we het advies………………schrijf je nu in en geniet van dit unieke gebeuren.

Redactie: Berend-Jan van Hoeckel

Bekijk de bijbehorende flyer:  KLIK  HIER