Jeu de Boules vereniging Berlicum
Groenstraat 14 c
5258 TH Berlicum
073 8221408

Nieuws

Zondag 05 maart 2023

14 GESLAAGDEN BIJ DE BEGINNERSCURSUS

14 GESLAAGDEN BIJ DE BEGINNERSCURSUS

Op woensdagmiddag 1 maart vond bij Mooie Boule de afsluiting plaats van de beginnerscursus. Wekenlang vanaf eind 2022 tot in februari dit jaar konden 14 leden deelnemen aan een Beginnerscursus jeu-de-boulen.

Eigenlijk mochten zich maar 12 inschrijvers zich melden maar de belangstelling was wat groter wat op zich al bemoedigend was.

Onder bezielende leiding van de zeer ervaren Ben van Alebeek werden deze 14 leden wegwijs gemaakt in de talloze mogelijkheden die dit spel te bieden heeft.

Niet verwonderlijk dat men aanvankelijk dacht dat boulen maar een kwestie van wat boules gooien was. Na al deze lessen kreeg je duidelijk een totaal ander beeld hier op.

Ben zag met “arendsogen” hoe men een houding moest corrigeren, wat je voetenstand was, je armbeweging, afstandsbepaling, of er een pointeur of tireur in je zat en of je geconcentreerd bleef. Ook kreeg je een goed inzicht in afstandsbepaling. Truckjes en situaties beoordelen hoort hier bij. En dan nog vooral tactisch spelen en een oplossing beoordelen. Daarnaast speelt ook nog het bijbrengen van alle regeltjes van jeu de boulen. Ook theorie is belangrijk voor iedereen.

Maar op woensdag 1 maart vond de definitieve afsluiting van deze beginnerscursus plaats. Vooraf nog een lesje over ingooien, het werpen over een obstakel en het precies plaatsen van een boule in een cirkel.

Eerder had Ben uit handen van Jan van Gaal namens alle cursisten een presentje ontvangen als dank voor zijn vele werk en inzet, ondanks de moeilijke tijden die hij privé doormaakt.

In de pauze kreeg iedereen uit handen van cursusleider Ben een op naam gesteld certificaat uitgereikt als bewijs dat ze deze beginnerscursus met succes hadden afgerond. Tevens kreeg eenieder een gedenkmedaille om gehangen. Tijdens alle cursusdagen hield Ben ook alle verrichtingen in de gaten van elke “beginner” via een puntensysteem. Daarom kwam er ook een “winnaar” te voorschijn en die eer viel te beurt aan Tijn Lamers.

Na de pauze en uitreiking werd er ter afsluiting nog een partijtje gebouled en daarna nog even gezellig nagepraat onder het genot van een drankje en hapje dat Ben aan eenieder had aangeboden.

PS:  Mocht u  belangstelling hebben in een volgende Beginnerscursus, dan geef je al vast een seintje aan Ben.

Voor alle leuke herinneringsfoto’s die Hetty maakte:  KLIK HIER