Jeu de Boules vereniging Berlicum
Groenstraat 14 c
5258 TH Berlicum
073 8221408

Nieuws

Maandag 15 november 2021

ZONDAG 14 NOVEMBER WAS NIJNSEL TE GAST BIJ MOOIE BOULE

ZONDAG 14 NOVEMBER WAS NIJNSEL TE GAST BIJ MOOIE BOULE

Een aloude traditie kon dit jaar weer doorgaan. Al meer dan 23 jaar onderhoudt de jeu de boulesclub van Nijnsel vriendschappelijke contacten met Mooie Boule. En dat wil zeker zeggen dat ook Nijnsel een hele fijne gezelligheidsclub is. Deze “klik” is onverbreekbaar.

Houdt u van fietsen of wandelen in een van de prachtigste oer-Brabantse streken dan mag u de omgeving van de “Acht Zaligheden” zeker niet missen. Met vergezichten die u de adem benemen, met bosranden, weilanden, akkers waar in tientallen jaren nog weinig bedorven is. We kunnen het u aanbevelen.

Maar goed, op zondag 14 november was Nijnsel te gast bij Mooie Boule. Al jaren is de gewoonte dat hun jeu de boulesclub in de winterperiode naar Berlicum komt en ’s zomers Berlicum naar Nijnsel gaat voor een uitwisselingsbouledag.

Deze zondag waren 5 Nijnselse teams gekomen om te “strijden” tegen 7 teams van Mooie Boule. In dit geval gaat het meer om de knusse praat met elkaar maar ook om te kijken wie van deze twee boulesclubs met de eer zouden gaan strijken natuurlijk. Uiteindelijk kwam wat later in de middag toch een eindstand en deze keer woog de balans naar de Berlicumse zijde.

Als eerste eindigde het team met Anny Hartman met als goede tweede het team met Riek van de Heuvel en Jan van den Brand.  Hoogst genoteerd team uit Nijnsel werden Rien en Ria. Onder groot applaus namen zij hun welverdiende prijzen (in natura) in ontvangst en werd daarna nog lang nagenoten met een drankje en hapje en wat bijpraten natuurlijk. De zorg voor het “natje en droogje” lag deze middag in handen van Hellen en Jan die na afloop uitgebreid bedankt werden.                                                                                                               De algehele leiding van deze uitwisselingsdag werd gedaan door Ans en Jo Smulders.

Algehele conclusie????  Smaakt naar meer, maar dan even geduld weer tot komende zomer en dan in Nijnsel.

Redactie: Hetty Vorstenbosch (ook alle foto’s). Berend-Jan van Hoeckel

Voor alle foto’s:   KLIK HIER