Jeu de Boules vereniging Berlicum
Groenstraat 14 c
5258 TH Berlicum
073 8221408

Nieuws

Dinsdag 21 september 2021

HET KERMISTOERNOOI VAN 20 SEPTEMBER 2021

HET KERMISTOERNOOI VAN 20 SEPTEMBER 2021

Mooiere en fijnere omstandigheden om het Kermistoernooi in 2021 te houden kan niemand zich wensen. Een zonovergoten Mooie Boule-baan zorgde er voor dat 35 trouwe leden, gehuld in de echte blauwe Mooie Boule-outfit zich om half een meldden om verwachtingsvol dit jaarlijkse toernooi te vieren.

Goedgemutst verwelkomde Jan Schel, als wedstrijdleider, alle spelers en wensten hen een heel gezellige middag toe. Daarna was het maar afwachten wie je doublet-medespeler c.q. tegenstander zou worden, want na het trekken van een nummertje (en € 2,50 betaald te hebben) was het maar een gok. Dat is het leuke van dit systeem want op deze manier krijg je altijd een mooie mix van dit spel.

Spel of niet, er werd fanatiek gespeeld om de beste resultaten te behalen. Sommige partijen waren na 20 minuten afgelopen, maar anderen deden er soms meer dan een uur over om puntje voor puntje te vergaren. Na een pauze startte men een tweede ronde en kreeg men van Tonny en Tiny een hartig tussendoortje voorgeschoteld, die gelukkig een paar keer herhaald werd.

En daarna volgde ook nog eens een derde ronde. Onvermoeibaar ging men opnieuw de strijd aan en ook de humor bleef niet achterwege.

Vertederend was de aanwezigheid van een van de kleinkinderen van Tonny en Harrie, die uiterst geïnteresseerd met een boulesbal speelde. Ook kwam de winnaar van het Koningsschieten van Berlicum zijn wisselschild en prijs showen en natuurlijk de felicitaties in ontvangst nemen, want “koning” ben je niet zo maar.

Na afloop van de derde ronde was het goed toeven op ons zonnige terras. Drankje erbij en wat verwenhapjes, totdat Jan, geassisteerd door Jo de 6 winnaars gingen bekendmaken. En niet onvermeld mag blijven dat er ook een leuke poedelprijs voor de laatst geëindigde werd uitgereikt. Tóch nog prijs dus.

En zo eindigde, na een dankwoordje van Jan voor alle aanwezigen en onze “barkeepers” Tonny en Tiny, dit prachtige KERMISTOERNOOI 2021.

Tot een volgende keer.

Berend-Jan van Hoeckel, redactie

Voor alle foto’s  KLIK  HIER

Voor de uiteindelijke standenlijst:  KLIK  HIER